Firma Ünvanı
İPEK BİLGİSAYAR Endüstri ve Ofis Otomasyon Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti.
Proje
Çalışma Saati
Kullanıcı
İstihdam
Günlük İşlem
Geçmişten Günümüze
1986
Kayseri' de ilk Commodore 64 ev bilgisayarı satıldı. Commodore markası iş bilgisayarı sektörüne girdi. Ve ilk 80268 mikroişlemcili Commodore pc 40 satıldı.
1989
İpek Elektronik ilk ticari yazılımı olan COMPENT ticari paketini üretti ve ULUBAŞ A.Ş. ye sattı.
1993
Kayseri’de ilk sektörel çözümler fuarını açtık. Fuarda robot kolu, halı delgi makinası ve diğer elektronik - bilişim ürünleri tanıtıldı.
1995
Türkiye’ de ilk teknoloji marketi olan Escortland, Kayseri de açıldı.
1996
Şehirlerarası otobüs işletmeciliği sektörü için BOS (Bilet Otomasyon Sistemi) yazılımı üretildi ve kullanılmaya başlandı.
1999
İPEK BİLGİSAYAR ilk kez yapılan ilk 500 bilişim şirketi listesinde yer aldı.
2000
BOS yazılımını kullanan firma sayısı 20'yi geçti. Bos yazılımının internet tabanlı olarak çalışacak Windows sürümü KOSGEB tarafından desteğe uygun bulundu ve KOBİ desteği verildi.
2001
Şehirlerarası otobüs bileti satmak amacıyla Biletmatik kiosk'u yapıldı. İlk defa İpek Bilgisayar, Anadolu' dan bir firma olarak Cebit Bilişim'01 fuarına katıldı.
2003
Türkiye'de ilk, Dünya'da sayılı örnekleri olan Kayseri Kent ve Mimarsinan Müzesi firmamız tarafından projelendirilerek kurulumu yapıldı. Kendi alanındaki en kapsamlı Servis Otomasyon Sistemi projesi tamamlandı. Kayseri'de kurumlar vergisinde ilk 100 firma arasına girildi ve aynı yıl en iyi girişimci ödülü alındı.
2004
Bayındırlık Bakanlığı için Mimarsinan Brifing Salonu firmamız tarafından projelendirilerek kurulumu yapıldı. Bursa Kent Müzesi elektronik rehber sistemi projesi yapıldı.
2006
Saraybahçe/İzmit Belediyesi için Kent Müzesi firmamız tarafından projelendirilerek kurulumu yapıldı. Tüm seyahat biletlerinin satılabileceği www.biletall.com seyahat portalı faaliyete geçti.
2007
Otobüs firmaları için Web üzerinden Online bilet satış sistemi geliştirildi. Turizm portal çözümü geliştirildi.
2008
Guide player sesli rehber cihazı geliştirildi. Tübitak – Teydeb tarafından (7080748) Ulusal Bilet Dağıtım Portalı projemiz desteklendi
2009
Java Tabanlı bilet uygulaması geliştirildi. Mobil bilet uygulaması geliştirildi. Sanal tahsilat uygulaması geliştirildi.
2010
Iphone bilet satış uygulaması geliştirildi. Iphone işitme Engelliler için müze rehber uygulaması geliştirildi. Otobüs firmaları için Çağrı merkezi uygulaması geliştirildi. Ulaştırma Bakanlığı ile Ulusal Ulaşım Portalı (UUP) projesi için işbirliği yapıldı.
2011
Guide player v2.0, Auido Visual Guide geliştirildi. www.biletall.com v2.0 yayınlandı. Biletall Acente uygulaması başlatıldı.
2012
Biletall Android, Mobil Biletall, Bos for Boss, Reklam Yönetim Sistemi, Yalova Kent Müzesi, İpekCloud projeleri tamamlandı.
2013
Guide Player V3.0, Biletall iPhone, Windows 8, Blackberry uygulaması, Otobüste bilet satış sistemi geliştirildi.
2014
Gelir İdaresi Başkanlığı tebliğine uygun olarak e-bilet entegrasyonu için çözüm geliştirildi. AveaSeyahat uygulaması yayınlandı. Busworld Turkey fuarına katılım sağlandı. Bulgaristan otobüs firmaları için çözüm geliştirildi. Eurocloud tarafında verilen “En iyi SaaS hizmeti” dalında 3.lük ödülü kazanıldı.Parakod ödeme sistemi otobüs firmaları web sitelerine ödeme opsiyonu olarak entegre edildi.
2015
Paypal ve BKM Express ödeme sistemleri otobüs firmaları web sitelerine ödeme opsiyonu olarak entegre edildi.Ipod için Mobil Guide Player uygulaması geliştirildi. Veriban A.Ş.’ e ait E-Fatura kayıtları İpekCloud üzerine yedeklenmeye başlandı. Panorama ve Yerebatan Müzeleri için 40 adet mobil sesli rehber uygulaması geliştirildi. Firmamızdan iki kişi özellikle yerel girişimlere destek vermek için Melek Yatırımcı oldu.
2016
Mobil Guide Player - Tanımlayıcı entegrasyonu yapıldı. Hacılar Kültür Merkezi Projesi Tamamlandı. Solarrelax Güneş Enerjisi Santralleri için Uyarı ve Raporlama sistemi geliştirildi. Biletal A.Ş. için Akıllı arama fonksiyonu geliştirildi. Firma bilet satış siteleri responsive, çok dilli yapılıp, 4 farklı dil eklendi.